Marcus Schinkel Trio – Crossover Beethoven

𝐴𝑟𝑚𝑜𝑛𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑠̦𝑖 𝑟𝑖𝑡𝑚𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑙𝑢𝑖 𝐵𝑒𝑒𝑡ℎ𝑜𝑣𝑒𝑛 𝑖̂𝑛𝑡𝑟-𝑢𝑛 𝑚𝑖𝑥 𝑖𝑛𝑒𝑑𝑖𝑡 𝑑𝑒 𝐽𝑎𝑧𝑧, 𝐸𝑙𝑒𝑐𝑡𝑟𝑜 𝑠̦𝑖 𝑅𝑜𝑐𝑘

În data de 26 August 2021, pianistul german Markus Schinkel (pian, sintetizator)  va concerta pentru a doua oară la Brașov, de data aceasta ca parte a trio-ului care îi poartă numele, din care face parte alături de muzicienii Wim de Vries (tobe) și Fritz Roppel (contrabas). Concertul, intitulat Crossover Beethoven, va avea loc la Filarmonica Brașov, Sala Patria, cu începere de la ora 19:30.

Trio-ul va interpreta o serie de melodii și improvizații de jazz pe baza unor sonate sau simfonii de Beethoven, precum Sonata no.19 în g-minor, Simfonia no.8, sau Simfonia no.5, precum și o serie de melodii originale sau de reorchestrări ale unor piese îndrăgite de publicul român.

 

Despre proiectul Crossover Beethoven:

La doar 50 de ani de la lansarea „Play Bach” de Jacques Loussier, Marrcus Schinkel continuă fuziunea dintre muzica clasică și jazz cu programul său „Crossover Beethoven” întrebând provocator „Oare Beethoven ar fi un muzician de jazz popular în zilele noastre?

În programul „Crossover Beethoven“ Schinkel îmbină stilul său compozițional cu melodiile lui Beethoven, catapultând astfel armoniile și ritmurile lui Beethoven în timpurile moderne, într-un mix inedit de Jazz, Electro și Rock. Muzica originală iese la suprafață din când în când, având o funcție de comentariu, care servește ca bază pentru un excurs de jazz pe cărări noi și necunoscute.

Schinkel a interpretat acest program în numeroase turnee de concerte în Europa, America sau Asia.

Ziarul german Jazzpodium scrie despre acest proiect că: „a rearmonizat fragmente de teme Beethoveniene cu multă vervă și know-how (…), una dintre puținele adaptări de succes ale muzicii clasice în jazz.”

Despre Marcus Schinkel Trio:

De mai bine de 25 de ani Marcus Schinkel cântă pe scene și festivaluri din Germania, Europa, Rusia și chiar din Caraibe sau Vietnam.

Marcus Schinkel a început să cânte la pian clasic la vârsta de 8 ani și încă de mic era un fan fervent al lui Beethoven. Până în prezent, muzicianul deschide și îmbină toate granițele genurilor – de la clasic, jazz, electro și pop – dar este capabil să se uite înapoi și să integreze și experiențele trecutul său de succes: a cântat pentru Maestrul Kurt Masur, alături de Paul Kuhn, Charlie Mariano, Eric Vloeimans, Beethovenorchester Bonn și Münchener Symphoniker.

Ca element central al numeroaselor sale proiecte muzicale, Marcus Schinkel a fondat trio-ul care-i poartă numele, în care interpretează alături de Wim de Vries (tobe) – unul dintre cei mai cunoscuți bateriști din Europa și jumătate din duo-ul de tobe „Drumbassadors” – și de (contra)basistul Fritz Roppel.

CD-uri:

Marcus Schinkel a aranjat compoziții celebre de Beethoven precum „Sonata Lunii” și „Fur Elise” pe CD-ul „News From Beethoven“, lansat în 2004.

Anul 2009 l-a marcat prin aranjarea a 9 teme din cele 9 simfonii de Beethoven pentru Festivalul Internațional Beethoven Bonn. CD-ul „9 simfonii” prezintă amestecul armonios și încrucișarea dintre un trio-ul de jazz și un cvartet de coarde clasic.

În 2015 Trio-ul a lansat CD-ul ”Crossover Beethoven”, pe care se regăsesc melodii și improvizații pe baza unor sonate sau simfonii de Beethoven, pornind de la care Trio-ul va performa în cadrul concertului de la Brașov.

Bilete, acces în sală și măsuri de siguranță:

Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Romane, în Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom. 

o  Achiziția biletelor se poate face și de la Sala Patria în ziua concertului.

o   Accesul publicului se va face exclusiv pe baza biletului achiziționat;

o   Accesul minorilor cu vârsta mai mică de 7 ani este interzis;

o   Acesul copiilor cu vârsta de până la 14 ani este gratuit;

o   Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului (de la intrarea în foaier, până la părăsirea clădirii). Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul;

o    Personalul organizatorului își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional la intrare și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree) și temperatură mai mare de 37,3°C. Termoscanarea se va face de către personalul organizatorului. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în instituție;

o    Spectatorii își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziție la intrare;

o    Spectatorii sunt rugați să mențină distanța fizică între ei și persoanele din alte grupuri decît cele alături de care au venit însoțiți de 1.5 m, în zonele de acces, la toalete și la ieșirea din sală;

o    Pentru a evita aglomerarea zonelor de acces, spectatorii sunt rugați să ajungă mai devreme, accesul fiind permis cu 30 de minute înainte de începerea concertului;

o    Intrarea și ieșirea publicului din locație se va efectua gradual, rând cu rând, astfel încât să nu se creeze aglomerație;

o    Accesul în sala de concerte se va face în ordinea venirii spectatorilor, fără a staționa în foaier.

o    Se interzice spectatorilor consumul de alimente și băuturi în incinta sălii de concerte;

o    Pentru  buna-dispoziție a tuturor participanților, spectatorii sunt rugați să-și închidă telefoanele mobile odată ce intră în sala de spectacol.

 

Organizator: Centrul Cultural German Brașov

Parteneri: Filarmonica Brașov, Goethe Institut București

Parteneri media: Magic FM, Zile și nopți, Feeder.ro, Radio România Brașov FM

X