Andrei Burcea – Kurdistan

Este mijlocul lunii octombrie și termometrul arată 35 de grade, când Andrei Alexandru Burcea ajunge în Diyarbakir, capitala Kurdistanului, printr-un program ERASMUS+ având ca obiectiv schimbul de tineri și lucrul cu copiii într-o tabără de refugiați Yazidiți.
Yazidiții sunt una dintre cele mai asuprite minorități religioase de etnie kurdă, ei cred în Dumnezeu, Creator al lumii, lume pe care a pus-o sub vegherea celor șapte îngeri sau ființe divine, în fruntea cărora se află Melek Taws, „Îngerul Păun”.
Timp de nouă zile, Andrei documentează tabăra de refugiați și reușește să interacționeze cu Yazidiții care stau în corturile taberei ca într-o sală de așteptare, căutând un nou „acasă”.

Centrul Cultural German Braşov | Deutsches Kulturzentrum Kronstadt vă invită vineri 19 Ianuarie, de la ora 18:00, la vernisajul expoziției de fotografie „Kurdistan” – Andrei Burcea și la un dialog cu acesta despre călătoria sa.
Aceasta este prima expoziție din 2018, dintr-o serie de șase, pe care le veți putea vizita de-a lungul anului la Centrul Cultural German, curatoriată în colaborare cu Horia Petrascu (APPARATUS).

X