Artisti germani la Amural 2017

31 august - 3 septembrie 2017: Dome - arta murală, VJ Juladi - video mapping artist şi Paula Markert -fotograf

În parteneriat cu festivalul de arte vizuale Amural 2017, Centrul Cultural German Braşov prezintă 3 artişti germani:

Ediția a treia aduce împreună opozițiile care dau specificul AMURAL. Ultimul festival al verii, primul festival al toamnei. În oraș și totuși în pădure. Pe fundații medievale, dar cu instrumente digitale. În joacă, dar cât se poate de serios. Din inimă, dar cu cap.

De aici își trage festivalul armonia sa – ciocniri, alăturări creative.

Reconfigurăm harta festivalului pentru a-l face și mai primitor pentru artiști. Noutățile înseamnă seturi audio-video din UK, Suedia, Germania  și best of RO, teatru contemporan, sculptură, light design, un nou cinematograf, locații noi și instalații de la analog la realitate virtuală.

Toate astea se adaugă la experiențele deja consacrate – cele mai multe proiecții video simultane din RO, expoziții de fotografie, ilustrație și design în turnurile Cetății, pictură murală pe un perete nou și visual poetry mai aproape de inima ta.

Centrul Cultural German Brasov este onorat să contribuie la această serie de evenimente, la care vă invităm cu drag!

1. Dome – artă murală, graffiti – în locaţia Secret Stage

DOME trăieşte și lucrează ca artist în Karlsruhe. Fascinat de arta în spațiul public, DOME descoperă spray-ul ca mijloc de lucru la sfârșitul anului 1994 și începe să picteze pereți.
Tema centrală a operei sale este omul. Inspirat d
in arhitectura perioadei baroce, se regăsesc în lucrările sale atât modele florale cât şi console și altare. Dome își prezintă personajele, al căror stil este inspirat de teatrul de umbre asiatic, adesea în peisaje, pe scene și platforme, însoțite de bannere scrise cu fonturi special create de către el.

http://www.domeone.de/

2. Paula Markert – fotografie – La Turnul Alb

Din 2004 până în 2011, Paula Markert a studiat cu profesorul Vincent Kohlbecher designul comunicării, punând accent pe fotografie, la Universitatea de Științe Aplicate din Hamburg. A urmat apoi un stagiu, intre 2006-2007, la Departamentul de Design și Imagine al Universității Barcelona. În anul absolvirii, a fost premiată pentru fotografie documentară la Fundația Wüstenrot în 2011 . Paula Markert trăiește și lucrează la Hamburg, în proiectele sale ea abordează, în cea mai mare parte portrete și teme de reportaj, tratând în sensul cel mai larg subiecte sociale sau psihologice. Deseori, ea transpune aceste teme pentru scenă, fundamentul lor fiind întotdeauna o poveste personală, motiv pentru care ea fotografiază cu precădere personaje autentice.
Mamele adolescente sunt protagonistele expoziției de fotografie, care are loc în cadrul Amural.

http://www.paulamarkert.de/

3.VJ Juladi – video mapping – Aleea Dupa Ziduri

Elke Radtke a debutat în calitate de artist video JULADI in 2005. 4 way mirroring-ul ori este esențial in lucrările ei. Fie că e vorba de fotografie, video performance de dans, instalaƫii interactive sau VJ-ing. A participat la numeroase festivaluri de artă video și muzică, iar în 2013 a câștigat competiƫia la Festivalul de video-mapping din Geneva . VJ Juladi creează o imagine nouă a lumii, punând sunetele in evidenƫǎ. Ea este specializată în imagini analogice și imagini realizate manual.

http://juladi.de/

http://amural.ro/

X