Live – Jazz Paragon

Concert de jazz cu trupa Paragon din Germania/ Deane's Irish Pub and Grill, Brasov/ 5 octombrie 2017/ ora 20

Cvartetul Paragon, fondat acum zece ani de Peter Ehwald și pianistul londonez Arthur Lea câștigator a numeroase premii alaturi de Matthias Nowak la bas și Jon Scott la baterie, este o mărturie vie a unificării europene.”
Süddeutsche Zeitung a scris in 2014 despre trup
ă – „trei ani mai târziu cei patru muzicieni continuă să lucreze neobosit la versiunea lor de momente improvizate de jazz, în ciuda Brexit-ului.”
Cel de-al patrulea album „Old Dreams” este o mărturie a ceea ce poate fi jazzul european: deschis, experimental, melodios cu un sunet p
ătrunzător. Cu o încredere oarbă, forme și armonii sunt perfecționate aici, Paragon îndrăznind în același timp să arunce o privire in istoria jazzului. Acești europeni sunt puşi pe joacă! Jon Scott și Arthur Lea din Londra, Matthias Akeo Nowak din Köln și Peter Ehwald din Berlin își compun vocea individuală într-un sunet general, care este convingător în ciuda sau doar datorită spectacolului clasic de cvartet de jazz. Se poate simți increderea dintre muzicieni, pentru că ei işi dau spaţiu reciproc, iar ceea ce crează sună minunat: extraordinar de interesant și relevant – acest vechi vis al Europei muzicale!

www.peter-ehwald.net/paragon

www.facebook.com/paragonlikesyou

X