Noaptea din tine – Alina Andrei

Nacht, angst, blau, schwarz, ein, zwei, drei, licht, bier, verboten, liebe, schlaf, scheiße (noapte, anxietate, albastru, negru, unu, doi, trei, lumină, bere, interzis, iubire, somn, căcat) – câteva dintre puţinele cuvinte pe care le ştiu în germană. Înşiruire care nu înseamnă nimic acum pentru tine, dar poate va însemna totul în următoarea noapte fără somn.
În acest mic dicţionar selectiv, reprezentat în expoziţie prin ilustraţii, şi nu prin text, ar merge redat şi cuvântul kaputt (distrus), undeva după angst şi imediat înainte de scheiße.

Alina Andrei fotografiază, desenează şi scrie de ani. Uneori, când nu fotografiază oameni reali din carne și oase, foloseşte unii din hârtie. Îşi face singură personajele (cu creioane/cretă, foarfecă) şi le fotografiază ca și cum ar fi oameni vii, cu povești reale. Oameni la fel de adevărați ca cei care trec pe stradă pe lângă ea şi pe lângă tine. Publică multe din aceste lucrări în fanzine (ediții limitate). De asemenea, le expune în galerii de artă sau spaţii neconvenţionale.

X