Totul pentru endorfine – Workshop de dans la Perform(d)ance/ Zilele dansului contemporan la Braşov

Workshop "Totul pentru endorfine"/ România/ coregrafia: Mihaela Dancs/ Centrul Cultural Reduta, Braşov/ 28 şi 29 octombrie 2017/ ora 10:30-13:30

„TOTUL PENTRU ENDORFINE – intensiv şi de durată”

Înscrie-te la workshop! Înscrieri

Coregrafa Mihaela Dancs concepe workshopul TOTUL PENTRU ENDORFINE în februarie 2016 şi este un program care până în prezent a fost produs de Centrul National al Dansului Bucuresti. Este vorba despre un fel de “cardio contemporan” în care, participanţii “se angajează în practici fizice mai mult sau mai puţin intense, se mişcă energetic, dansează exploziv şi ard podeaua, dând totul pentru endorfine*, pentru tonus şi transpiraţie, pentru valuri de senzaţii, pentru dans de dragul dansului şi, bineînţeles, pentru sisteme imunitare fericite. (*endorfinele sunt substanţe asemănătoare morfinei produse de sistemul nervos central şi glanda pituitară; pe lângă proprietăţile analgezice şi stările de bine pe care le produc, endorfinele sunt şi modulatoare naturale ale sistemului imunitar.)” – extract din descrierea TPE.

In cele 2 zile de workshop petrecute în cadrul extins al Endorfinelor, la Perform(d)ance 2017, se va lucra cu efortul şi anduranţa fizică, se va cocheta cu epuizarea fizică fără însă a colapsa, folosind-o mai degrabă ca sursă de regenerare energetică, se vor accesa noi fizicalităţi, stări şi situaţii cărora li se va explora potenţialul coregrafic în grup şi individual.

“Vom improviza, ne vom arunca în dans fără să ştim ce-i cu el, fără să ştim cum arată, cum se simte, ce transmite, cum este perceput, ce înseamnă sau daca înseamnă ceva. Il vom descoperi şi îl vom înţelege în timp ce-l vom dansa.

Vom construi, acumula, stoca şi transfera energie, energia devenind unul din modurile de comunicare cu noi înşine, cu ceilalti, cu spaţiul.” – Mihaela Dancs, coregraf.

Acest atelier se adresează tuturor celor interesaţi de dans şi mişcare.

 

X