Wer versteht das schon? / Cine oare poate înțelege?

Vernisaj expoziție de poezie.
Autori: refugiați și migranți în Germania.
Cafenea narativă.

Într-o Europă unde multe țări par să își închidă granițele, unde discursul populist și naționalist câștigă teren pe zi ce trece, iar incidentele xenofobe își fac apariția la orice buletin de știri, Daniela Boltres ne propune un proiect participativ de poezie – Wer versteht das schon? / Cine oare poate înțelege? – un exercițiu de a înțelege tema refugiaților sau a străinului.
Expoziția va prezenta poezii scrise în perioada 2012 – 2017 în centrele de migranți și refugiați din Germania. Aceasta va fi însoțită de lectura în mai multe limbi, având ca scop împărtășirea de experiențe, de povești, de reflecții.
Tot la acest eveniment, invităm publicul la o discuție moderată de curatoarea expoziției – Daniela Boltres – în centrul căreia vor sta experiențele personale, amintirile participanților, poveștile cu tema: a fi străin, a avea casă, a fi refugiat, a fugi.
Acest format se dorește a fi o reiterare a conceptului de cafenea narativă, concept provenit din tradiția „Vindecarea emoțiilor”, pus în practică în Africa de Sud în timpul Apartheid-ului, în Irlanda de Nord în timpul conflictului între catolici și protestanți precum și în sud-estul Europei, de exemplu în România în 2004, în cadrul eforturilor de reconciliere interconfesională – între religii, culturi și biserici.

X