Bauhaus imaginista

„bauhaus imaginista” este un proiect internaÅ£ional realizat cu ocazia aniversării a 100 de ani de la înfiinÅ£area Åžcolii Bauhaus din Germania, care a devenit în timp unul dintre cele mai importante curente ale arhitecturii moderne ÅŸi un stil internaÅ£ional.

În demersul său, expoziţia pleacă de la patru obiecte centrale ale mişcării Bauhaus şi cuprinde patru capitole tematice şi conceptuale: Corresponding With, Learning from, Moving Away şi Still Undead.

Expoziţia include cercetările efectuate de curatori, texte şi imagini pe marginea celor patru capitole. În acest scop, artistul Luca Frei a dezvoltat o structură – parţial sculptură, parţial arhitectură expoziţională – ca un spaţiu în care vizitatorii pot interacţiona cu obiectele expoziţiei. Un rol central în cadrul instalaţiei îl ocupă terminalul cu calculator, de la care vizitatorii pot răsfoi revista online a bauhaus imaginista şi pot imprima materialele sub formă de imagine sau text.

Proiectul „bauhaus imaginista” este o colaborare între Bauhaus Kooperation Berlin Dessau Weimar, Goethe-Institut È™i Haus der Kulturen der Welt, iar la BraÈ™ov, evenimentul este organizat de Centrul Cultural German BraÅŸov | Deutsches Kulturzentrum Kronstadt, în colaborare cu Goethe Institut România.

Vă invităm luni, 16 septembrie la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, ora 19:00, la vernisajul expoziției pe care o veți putea vizita până pe 02.10.2019.