Stabat Mater

O reinterpretare a lucrării preclasice cu acelaÈ™i nume, compusă de Giovanni Battista Pergolesi în secolul XVII, „Stabat Mater” este un spectacol de dans contemporan care aduce în prim plan relaÈ›ia dintre Maria È™i fiul său, Iisus.
Dincolo de moartea corpului ca sacrificiu suprem, conceptul coregrafic și reprezentarea vizuală indică o constantă răstignire a ego-ului, pe care o putem percepe cel mai puternic prin liniștea interioară, unde gândul și cuvintele nu mai sunt prezente. Într-un fel sau altul, cu toții trăim povestea Mariei și a fiului ei.
Un spectacol despre viață, înălțare, acceptarea emoțiilor și conștientizarea că răstignirea contemporană, ca metaforă, reprezintă refuzul de a lăsa lucrurile să se întâmple și de a le accepta necesitatea.

compozitor: Giovanni Battista Pergolesi
regie: Amalia Olaru
coregrafie: Ioana Marchidan
soprană: Cristina Maria Oltean
mezzosoprană: Claudia Codreanu
orchestră: Gabriel Dănilă – vioară, Natalia Pencec – vioară, Oana Spânu-Vișenescu – violă, Ștefania Budd – violoncel, Adela Lorincz – pian
scenografie, video, light design: Hermina Stanciulescu
fotografii: Alina Ușurelu
cu: Simona Dabija, Arcadie Rusu

A treia ediÈ›ie Perform d ance – zilele dansului contemporan la BraÈ™ov aduce pe scenă performeri care creează un spectacol complet, îmbinând limbajul corporal cu discursul vorbit, muzica È™i arta multimedia, întregind tot conceptul evenimentului perform(d)ance: momentul în care dansul se transformă în performance, exprimând emoÈ›ii, sentimente È™i trăiri prin mijloace auditive È™i vizuale.
Pentru experiența Perform(d)ance de anul acesta vom avea patru spectacole vizuale care ne invită să privim și să ne imersăm în diferite perspective.

Perform(d)ance – Zilele dansului contemporan la BraÈ™ov este un proiect cultural co-finanÈ›at din bugetul Municipiului BraÈ™ov.
Evenimentul este organizat de Centrul Cultural German Braşov, în parteneriat cu Centrul-Cultural Reduta și Visssual și susținut de Goethe Institut.
Sponsori: Accenture în România
Parteneri media: Feeder, ADZ, Karpaten Rundschau, Zile și nopți, Magic FM

Vă invităm și anul acesta să experimentați alături de noi dansul contemporan!

26 octombrie 2019, ora 19
Centrul Cultural Reduta

Acces spectacol: 15 lei