CARLOS BICA & AZUL feat. FRANK MÖBUS + JIM BLACK

Piaţa Sf. Ioan, Braşov - Vineri, 12 august 2022, de la ora 18.00

Jazz & Blues Festival Braşov şi Centrul Cultural German Brașov prezintă concertul:

 

CARLOS BICA & AZUL feat. FRANK MÖBUS + JIM BLACK

Piaţa Sf. Ioan, Braşov – Vineri, 12 august 2022, de la ora 18.00.

 

Carlos Bica este considerat unul dintre cei mai prolifici și inovatori artiști ai sunetului din Portugalia. Dintre numeroasele proiecte muzicale pe care le conduce, cu trio-ul său AZUL a atins cel mai mare succes ca basist și compozitor. Bica a format trio-ul AZUL în anii nouăzeci, încorporându-i în acesta pe geniul tenace al chitării, berlinezul Frank Möbus și pe fascinantul vrăjitor al tobelor din New York, Jim Black, într-un concept unic de ansamblu.

Albumul lor de debut, „Azul”, înregistrat pentru Polygram/Emarcy, îi are printre invitații speciali pe cântăreața Maria João și trombonista Ray Anderson. Acesta a fost votat „Cel mai bun album de jazz al anului” în Portugalia în 1996 și este acceptat pe scară largă drept cel mai bun album de jazz portughez realizat vreodată. Următoarele albume ale AZUL au primit mai multe premii și aprecieri internaționale. Desfășurându-și activitatea la Berlin, AZUL creează din nou și din nou o muzică care pare familiară, dar emoționant de nouă și personală în același timp.

„Serenitate pură și previziune. Nu este nevoie de nimic altceva. În vremea societății globale a divertismentului și arbitrarului (chiar și în Jazz) este bine să încă avem insule precum muzica lui Carlos Bica și Azul.” afirmă Jazz Podium

 

Carlos Bica, născut la Lisabona este un basist și compozitor de jazz portughez. A studiat la Academia dos Amadores de Musica din Lisabona și la Hochschule für Musik din Würzburg. A fost desemnat muzicianul anului în Portugalia în 1998 și în 2016. Carlos Bica locuiește la Lisabona și din 1994 și la Berlin. De atunci el a devenit un motor al scenei de jazz berlinez.

Mai multe informații despre activitatea lui puteți găsi la adresa: www.carlosbica.com

 

Frank Möbus, născut la Nürnberg, este un chitarist, compozitor și producător care locuiește la Berlin. Este considerat unul dintre cei mai importanți chitarişti ai muzicii creative moderne din Europa. Pe lângă faptul că este liderul, compozitorul și chitaristul grupului „Der Rote Bereich”, în prezent este membru permanent al Carlos Bica & AZUL, al formației KUU! și al „Killing Popes” al lui Ole Steidle. Din 1985 până în 1990 a studiat la Berklee College of Music din Boston. Acum este profesor de chitară electrică la universitatea din Weimar (Germania) și Luzern (Elveția).

Mai multe informații despre activitatea lui puteți găsi la adresa: www.frankmoebus.com

 

Jim Black, născut în Seattle este un baterist și compozitor american de jazz. El este în fruntea generației de muzicieni care  au adus jazz-ul în secolul XXI. În 1985, a început să studieze la Berklee College of Music din Boston. În 1991, s-a mutat la Brooklyn, unde a lucrat în diverse proiecte și a înființat propria trupă – AlasNoAxis. De la mijlocul anilor ’90 a jucat un rol major în încorporarea de noi sunete în muzica de jazz și în reducerea decalajului dintre improvizația electro-acustică și tradițiile jazz-ului.

Mai multe informații despre activitatea lui puteți găsi la adresa: www.jimblack.com

 

CARLOS BICA & AZUL feat. FRANK MÖBUS + JIM BLACK deschid cea de-a doua zi a Brașov Jazz & Blues Festival, pe scena din Piața Sfântul Ioan.

Biletul de acces pentru concertele din acest loc, pentru întreaga zi de festival, costă 50 de lei și este disponibil aici.

 

Mai multe informații despre festival se regăsesc la următoarele adrese:

Jazz & Blues Festival Braşov 

Zile şi Nopţi Braşov

 

Vă așteptăm !

 

 

 

 

 

 

X