CineConcert 𝕸- 𝖀𝖓 𝖔𝖗𝖆𝖘̦ 𝖎̂𝖘̦𝖎 𝖈𝖆𝖚𝖙𝖆̆ 𝖆𝖘𝖆𝖘𝖎𝖓𝖚𝖑 X Wanderkino

Capodopera lui Fritz Lang acompaniată live la pian și clarinet

Sâmbătă, 18 septembrie 2021 caravana de filme clasice cu acompaniament live Wanderkino poposește pentru a doua oară la Brașov! De data aceasta, Wanderkino nu va mai prezenta publicului brașovean o serie de filme scurte, ci capodopera regizorului german Fritz Lang 𝕸- 𝖀𝖓 𝖔𝖗𝖆𝖘̦ 𝖎̂𝖘̦𝖎 𝖈𝖆𝖚𝖙𝖆̆ 𝖆𝖘𝖆𝖘𝖎𝖓𝖚𝖑.Proiecția filmului, care va avea loc la Cinemateca Patria, va fi însoțită de acompaniamentul muzical live susținut de Tobias Rank la pian și de Sebastian Pank la saxofon și clarinet. Proiecția va începe de la ora 20:00.

 

M – Un oraș își caută asasinul  (în germană: M – Eine Stadt sucht einen Mörder) este un thriller german din 1931, regizat de Fritz Lang, cu Peter Lorre în rolul său remarcabil ca Hans Beckert, un criminal în serie ucigaș de copii. Un prim exemplu de dramă procedurală, filmul se concentrează pe vânătoarea împotriva personajul lui Lorre, condusă atât de poliție, cât și de lumea interlopă din oraș.

Scenariul filmului a fost scris de Fritz Lang și de soția sa Thea von Harbou, acesta fiind primul film sonor al regizorului german. Filmul prezintă o multitudine de inovații cinematografice, inclusiv utilizarea de cadre lungi și fluide și un laitmotiv muzical sub forma „În sala regelui munte” fluierat de personajul lui Lorre. Considerat acum un clasic atemporal, filmul a fost desemnat de însuși Lang ca fiind capodopera sa absolută. M – Un oraș își caută asasinul  este considerat pe scară largă drept unul dintre cele mai importante filme din toate timpurile și o influență indispensabilă asupra filmelor moderne cu criminali și thrillerelor.

Sâmbătă, 18 septembrie 2021 caravana de filme clasice cu acompaniament live Wanderkino poposește pentru a doua oară la Brașov! De data aceasta, Wanderkino nu va mai prezenta publicului brașovean o serie de filme scurte, ci capodopera regizorului german Fritz Lang M- Un oraș își caută asasinul. Proiecția filmului, care va avea loc la Cinemateca Patria, va fi însoțită de acompaniamentul muzical live susținut de Tobias Rank la pian și de Sebastian Pank la saxofon și clarinet. Proiecția va începe de la ora 20:00Wanderkino este o cinematecă mobilă și prezintă filme de diferite genuri – comedii slapstick, filme monumentale, precum și filme independente, de avangardă sau experimentale – distractive sau sofisticate. Toate filmele sunt însoțite de muzica live a lui Tobias Rank și a lui Sebastian Pank, la clarinet. Cei doi muzicieni, prin proiectul Wanderkino, reușesc să îmbine muzica pe care o interpretează și filmele care le plac într-un mod excepțional și unitar. Mașina de pompieri oldtime cu care aceștia călătoresc prin Europa (marca Magirus Deutz, din 1969) integrează toată tehnica video, de sunet și lumină și transportă o parte din scaune și instrumente.

  • Accesul pentru public este gratuit, în limita locurilor disponibile.

  • Pentru rezervări vă rugăm să sunați la 0722 117 342. Rezervările se anulează cu 10 minute înainte de începerea filmului.

  • Pentru sănătatea dumneavoastră și a celorlalți participanți la proiecții, vă rugăm să respectați măsurile de siguranță și îndrumările organizatorilor pe întreaga perioadă de desfășurare a evenimentului.

  • Accesul în sală se face cu maxim 15 minute înainte de începerea proiecțiilor. Spectatorii sunt rugați să își ocupe locurile în sală până cu cel târziu 5 minute înainte de începerea proiecțiilor.

X