Redirecționarea a 2% din impozitul pe venit

CINE POATE REDIRECŢIONA 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT?

Orice contribuabil care a obținut venituri din salarii și asimilate salariilor, pensii sau venituri din activități independente (ex: chirii, PFA etc.) poate dispune direcționarea a 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizație non-guvernamentală ‒ asociație, fundație etc. ‒ dorește (conform art. 82, alin. 6 din Codul Fiscal). Practic, în acest fel, dvs. transmiteți statului modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit.
Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație. Ea este, în esență, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta.
Dacă doriți să sprijiniți activitatea Centrului Cultural German prin redirecționarea a 2% din acest impozit plătit statului pentru veniturile din anul 2018, vă rugăm să urmați pașii de mai jos, până la data de 15 MARTIE 2019.

DETALII DESPRE FORMULARUL 230 ȘI DECLARATIA 212

1. Descărcați formularele
Conform codului fiscal, orice persoană fizică poate redirecționa 2% din impozitul pe venit, dacă:
• A obținut venituri din salarii și asimilate salariilor în 2018 – prin completarea formularului 230 eliberat de ANAF (descărcaţi aici),
• A obținut venituri din pensii în 2018 – prin completarea formularului 230 eliberat de ANAF (descărcaţi aici)
• A obținut venituri din activități independente (ex: chirii, PFA etc.) prin completarea Declarației unice 212.

Descarcă Ghid ANAF.

Link Spatiul Privat Virtual: https://declunica.anaf.ro/my.policy

2. Completați cu atenție
A. Pentru venituri obținute din salarii și asimilate salariilor și venituri din pensii – se completează formularul 230 eliberat de ANAF (descărcaţi aici)
Completați cu datele de identificare (pct. I), tipul de venit și semnătura. Restul rubricilor nu trebuiesc completate (se completează doar dacă este cazul).
B. Pentru venituri din activități independente (ex: chirii, PFA, etc.) se completează Secțiunea 2 – Destinaţia Sumei reprezentând până la 2% din Impozitul Datorat pe Venitul Net/Câştigul Net Anual Impozabil din cadrul DECLARAȚIEI UNICE 212.
Aici se va bifa punctul 2 – Susţinerea unei entităţi nonprofit/unităţi de cult si se vor completa urmatoarele rubrici:
Denumire entitate nonprofit/unitate de cult: Asociatia Culturala Romano-Germana Brasov
Cod de identificare fiscală a entităţii nonprofit/unităţii de cult: 15248595
Cont bancar (IBAN): RO20RZBR0000060005253359
Suma (lei):

CUM DEPUN DECLARAŢIA DE REDIRECŢIONARE A 2% PENTRU CENTRUL CULTURAL GERMAN BRASOV?

Odată ce ai completat declaraţia aferentă tipului tău de venit, alege una din următoarele metode de depunere:

1. LA SEDIUL CENTRULUI CULTURAL GERMAN

Depune formularul completat la sediul din Brașov (str. Lunga 31, Brașov) fie personal, fie prin poștă. Noi îl vom depune ulterior la direcţia fiscală de care aparţii în numele tău.

2. LA AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ

Depune formularul completat la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a localităţii de domiciliu, fie prin Poșta Română, fie direct la ghișeu. (vezi lista adreselor ANAF la care poți depune formularul: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm)

3. DECLARAŢIA UNICĂ – ONLINE

Momentan declaraţia unică se poate depune doar online intermediul serviciului ANAF “Spaţiul Privat Virtual”. Acest serviciu se acceseaza pe baza unui cont de utilizator creat pe site-ul ANAF. Mai jos puteţi găsi un ghid general despre declaraţia unică și un link către pagina corectă pe site-ul ANAF ce conţine instrucţiuni suplimentare.

Descarcă Ghid ANAF.

Link Spatiul Privat Virtual: https://declunica.anaf.ro/my.policy

Data limită a depunerii formularului la administrația financiară este 15 martie 2019.

Vă mulțumim pentru susținere!

X