TERMENI ȘI CONDIȚII

1. Departamentul de cursuri

La Centrul Cultural German, persoanele interesate de cursuri de limba germană primesc informații direct la secretariat, telefonic sau prin email.

Informațiile se referă la structura de curs, la testele de încadrare, la metodele și materialele utilizate și la procesul de înscriere. În același timp, potențialii clienți sunt înscriși într-o bază de date.

Într-un an au loc 3 sesiuni de cursuri: sesiunea de iarna, de primăvară și de toamnă. Programul cursurilor este anunțat cu 1 lună în avans. Potențialii clienți sunt anunțați prin intermediul unui SMS despre începerea și programul cursului:
• Data începerii cursului
• Orarul cursului
• Numărul maxim de cursanți în grupă

Înscrierea constă în:
· completarea formularului de înscriere și a contractului
· plata unui avans de 600 lei.

Înscrierea poate fi făcută online sau la secretariat. Locul în grupă este asigurat numai în momentul în care ambele condiții de mai sus au fost îndeplinite.
În cazul în care toate locurile dintr-o grupă au fost ocupate și mai există persoane doritoare să participe la acest curs, acestea sunt rugate să aștepte formarea unei noi grupe. În cazul retragerii unei persoane înainte de începerea cursului, locul eliberat va fi ocupat de următorul client.

O restituire integrală a taxei de curs este posibilă cel mai târziu cu o zi înainte de data începerii cursului, iar o restituire în proporție de 80% cel mai târziu la o săptămână după începerea cursului. După depășirea acestor termene nu mai este posibilă nici o restituire. În cazul anulării cursului, taxa de curs este restituită integral. În cazul amânării începerii cursului, la cerere se poate restitui taxa de curs.

Cursanții primesc la sfârșitul fiecărui modul de curs o diplomă de participare dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:
· cursantul a fost prezent la minimum 70% din orele de curs
· cursantul a obținut la testul final un punctaj de minim 60%.

Reclamațiile și sugestiile se fac în scris online sau la secretariat. Problemele sunt rezolvate în timpul cel mai scurt posibil și în termen de 7 zile se concepe un răspuns scris.

La începerea cursului, cursanții primesc un card de cultură, care le permite participarea gratuită la evenimentele culturale ale Centrului Cultural German, pe baza unei rezervări prealabile.

Cursanții beneficiază de acces gratuit la biblioteca Centrului Cultural German timp de 6 luni de la data începerii cursului.

2. Departamentul cultură

Informațiile privitoare la evenimentele culturale curente ale Centrului Cultural German sunt făcute publice cu cel puțin 3 săptămâni înainte de începerea lor. Participarea la majoritatea evenimentelor este gratuită.

Unele spectacole/ evenimente presupun plata unei taxe de participare sau achiziționarea unui bilet. În acest caz, biletele pot fi cumpărate din biroul de cultură, de la secretariat sau online, de pe site-ul www.biletebrasov.ro sau www.bilete.ro. Biletele rezervate și plătite online vor putea fi ridicate în ziua spectacolului, de la locul de desfășurare a spectacolului.

Cursanții au acces gratuit la toate evenimentele culturale pe baza cardului de cultură, în limita locurilor disponibile. O rezervare prealabilă este necesară.

Pentru participarea la ateliere este necesară înscrierea prin completarea unui formular de înscriere. Formularele sunt puse la dispoziția celor interesați cu cel puțin 2 săptămâni înainte.

Reclamațiile și sugestiile se fac în scris la secretariat sau prin e-mail.

3. Biblioteca

Biblioteca este accesibilă publicului larg. Pentru înscriere este necesară o carte de identitate. Copiii și tinerii sub 14 ani se pot înscrie numai în prezența unui părinte. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere la taxa de înscriere (la cursanți este valabilă scutirea de plata taxei timp de 6 luni de la data începerii cursului).

Cititorul primește la înscriere un permis. El trebuie prezentat la fiecare împrumut și nu este transmisibil. Dacă permisul a fost pierdut sau furat și este încă valabil, pentru refacerea lui se va percepe o taxă.

Se pot împrumuta maxim 3 materiale. La cărți, termenul de împrumut este de 2 săptămâni, la reviste, 1 săptămână. Cărțile cu etichetă roșie, ziarele și numerele cele mai recente ale revistelor nu se împrumută, dar pot fi citite în bibliotecă.

Termenul de împrumut poate fi prelungit de două ori, cu câte 2 săptămâni, respectiv 1 săptămână, în cazul în care nu există o precomandă. Prelungirea poate fi făcută și telefonic sau prin e-mail. Materialele împrumutate pot fi rezervate. Cititorul este înștiințat prin e-mail și trebuie să le ridice în termen de 1 săptămână.

În caz de întârziere se percepe o amendă/ material/ zi. După trei avertizări, cititorului nu i se va mai permite utilizarea bibliotecii.

Utilizatorul (în cazul copiilor, tutorele) este responsabil dacă materialele sunt deteriorate sau pierdute.

Mâncatul, băutul și folosirea telefoanelor mobile în bibliotecă nu sunt permise.

Fumatul este interzis în toate spațiile Centrului Cultural German. În curte, pe terasa din fața intrării, este amenajat un colt pentru fumători.

X