Counterbody la Perform(d)ance/ Zilele dansului contemporan la Brasov

Counterbody/Tangaj Dance si CNDB Romania/coregrafia Simona Deaconescu/ Centrul Cultural Reduta Brasov/ 29 octombrie 2017/ ora 19

COUNTERBODY

coregrafie: Simona Deaconescu

dramaturgie și suport curatorial: Olivia Nițiș

compoziție vizuală: Ciprian Ciuclea

muzică originală: Cătălin Crețu

light design: Alexandros Raptis & Ionuț Cherana

inginer de sunet: Marian Cîtu

dansatori: Alexandra Bălășoiu, Andreea Belu, Corina Tătărău, Denis Bolborea, George Alexandru Pleșca, Georgeta Corca, Marian „Franke” Octavian, Simona Dabija

durata: 42 min

Rezervă-ți un loc acum! Rezervări

COUNTERBODY este un spectacol de dans, instalație și muzică în care toate elementele pot fi privite ca particule în mișcare permanentă, permutabile și paralele.

O posibilă percepție a materiei instabile. Interiorul este exteriorul. Coerența poate să nu necesite consistență. Relația corp-spațiu devine fluidă. Nu mai există teritorii, iar mișcarea extinde spațiul. Orice contradicție poate conține și genera adevăr. O particulă este și aici, peste tot și nicăieri. De fapt nu mai există nici corp nici spațiu. Ele sunt doar o formă de percepție.

Potrivit curatoarei Olivia Nițiș, spectacolul are ca punct de pornire încercările de deconstrucție, destructurare, decorporalizare prin procese de relativizare asumate în dans, dar și printr-un concept care include straturi multiple de decodificare. Instalația, textul și muzica originală descompun și recompun spațiile de mișcare, accentuând permanenta relație de transfer corp-spațiu.

Având la bază formule filozofice și fizice de la teoriile quantum la post-structuralism (Judith Butler, Julia Kristeva, Adriana Cavarero) și în logica paraconsistentă din filozofia dialetheista (Graham Priest), dar și în teoriile lui Michel Foucault și Henri Lefebvre despre producția socială a spațiului, spațiul contradictoriu, spațiul celălalt (heterotopia), contra-spațiul, textul plasează corpul într-o realitate fluidă. Corp fizic și mental, paralel, dual, contradictoriu.

Direcția coregrafică este rezultatul unui proces de analiză și lucru cu corpurile celor 8 dansatori care alcătuiesc un organism fluid și fragmentar în același timp. Miza spectacolului este de a înțelege și repera căile demonstrative către o realitate existentă, valabilă științific și filozofic, însă blocată la nivelul percepției.

X