Dynamics of Breathing > Body-Mind Centering® INTO DANCE

3 ateliere online, gratuite, dedicate relaxării și resetării

📅 𝟔 – 𝟖.𝟏𝟐.𝟐𝟎𝟐𝟏
🕓𝟏𝟔𝐡 -𝟏𝟖𝐡 𝐂𝐄𝐓 (𝐁𝐞𝐫𝐥𝐢𝐧)
🕔𝟏𝟕𝐡 -𝟏𝟗𝐡 𝐄𝐄𝐓 (𝐁𝐮𝐜𝐡𝐚𝐫𝐞𝐬𝐭)
❗𝐓𝐡𝐞 𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐡𝐨𝐩𝐬 𝐰𝐢𝐥𝐥 𝐛𝐞 𝐡𝐞𝐥𝐝 𝐢𝐧 𝐄𝐧𝐠𝐥𝐢𝐬𝐡

 

În perioada debutului sărbătorilor de iarnă, Centrul Cultural German din Brașov vă propune o serie de 3 ateliere online, gratuite, dedicate relaxării și resetării după un an complicat, faciltate de dansatoarea, coregrafa și instructoarea de dans și yoga din Berlin, Nina Wehnert.

La granița dintre dans contemporan, meditație, yoga și practici de relaxare, atelierele Dinamici ale respirației sunt dedicate tuturor, indiferent de locul de rezidență, vârstă, condiție fizică sau de experința anterioară în domeniul practicilor dansului și ale mișcării.

 

„Pentru participare nu este nevoie de mult spațiu, toate exercițiile se pot face în spațiu limitat, dar dacă vrei să faci mișcări largi, este grozav dacă ai spațiu și te poți și întinde la orizontală! O pătură și o pernă la îndemână îți pot fi de ajutor” spune Nina.

 

Atelierele se vor desfășura online, prin intermediul platformei Zoom, sunt gratuite dar necesită înscriere anterioară prin intermediul următorului formular: https://forms.gle/4cwVxciY19z4Z2Bz7 

Acestea vor avea loc zilnic, timp de 2 ore, în perioada 6 decembrie – 8 decembrie, între orele 17:00 și 19:00. Prin intermediul formularului de mai sus te poți înscrie fie pentru a participa la ateliere în toate cele 3 zile, fie pentru a participa doar la unul sau la 2 dintre ele. Atelierele se vor desfășura în limba engleză.

 „În aceste trei cursuri online vom explora diferitele țesuturi și spații din corpurile noastre, unde are loc respirația și unde o găsim. Vom conștientiza plămânii, celulele, diafragmele, fluidele, oasele și toatele celelalte părți ale noastre și ne vom mișca prin informații anatomice, dans și voce. Prin explorări subtile și somatizări vom evoca conștientizarea profundă și prezența întregului nostru corp.” spune Nina.

 

Nina Wehnert predă Body-Mind Centering® în ateliere, traininguri, retreats și festivaluri din întreaga Europă. Ea face parte din personalul de bază al programului de instruire pentru certificare Body-Mind Centering®  din Germania. De asemenea, oferă propriile programe de antrenament Body-Mind Centering® în Berlin, Munchen și Portugalia. Background-ul său este în dans contemporan, predă și explorează tehnicile de Contact Improvisation de peste 25 de ani și cele de Yoga de peste 15 ani. Predă de asemnea anatomie întrupată (embodied anatomy ) în diverse școli de dans și yoga din Berlin. A studiat BMC® cu Moveus în Germania și cu Bonnie Bainbridge Cohen în SUA. Din 2020 oferă în mod regulat cursuri online. Mai multe informații despre Nina pot fi găsite pe site-ul ei: www.ninawehnert.com

 

Body-Mind Centering® este o abordare integrată și întrupată a mișcării, a corpului și a conștiinței. Este o călătorie continuă, experimentală. Prin informații anatomice, mișcare, senzație și atingere oferă căi de descoperire a bogăției relațiilor dintre corp și minte. Identificarea, articularea, diferențierea și integrarea diferitelor țesuturi din corp, descoperirea calităților prin care acestea contribuie la mișcarea cuiva, modul în care au evoluat în procesul de dezvoltare și rolul pe care îl joacă în exprimarea minții.

 

X