SEARĂ DE LECTURĂ CU SCRIITORUL INGO SCHULZE

Ingo Schulze citește din romanul său "Peter Holtz"

20 septembrie 2021, ora 19 – Centrul Multicultural al Universității Transilvania
Lectura va fi urmată de o discuție cu scriitorul Caius Dobrescu.

În septembrie vor avea loc în mai multe orașe din România întâlniri cu Ingo Schulze, care va citi din romanul său ”Peter Holtz. Viața lui fericită povestită de el însuși” (2017), pentru care a primit Premiul de literatură Rheingau și a fost nominalizat la Premiului German de Carte. Romanul a fost tradus în mai multe limbi, inclusiv în română, unde a apărut în 2020, la Editura Europress în traducerea lui Victor Scoradeț.

Întâlnirile cu Ingo Schulze vor avea loc pe:
16.09.2021: București, Goethe-Institut, ora 19
18.09.2021: Sibiu, Centrul Cultural German, ora 17
20.09.2020: Braşov, Centrul Multicultural, ora 19

Ingo Schulze, născut în 1962 la Dresden, a studiat Filologia Clasică la Jena, după care a lucrat ca dramaturg și ca ziarist.
Prima lui carte, 33 Augenblicke des Glücks („33 de momente de fericire”, 1995), s-a bucurat de o primire călduroasă atât din partea criticii cât și a publicului. Trei ani mai târziu, succesul de la debut avea să fie depășit de volumul Simple Stories („Povestiri simple”, 1998), care a devenit și lectură obligatorie în școli. Au urmat amplul roman Neues Leben („Viață nouă”, 750 de pagini, 2005), culegerile de povestiri Handy („Celular”, 2010) și Orangen und Engel („Portocale și îngeri”, 2010), precum și romanele Adam und Evelyn („Adam și Evelyn”, 2008) și Peter Holtz. Sein glückliches Leben erzählt von ihm selbst („Peter Holtz. Viața lui fericită povestită de el însuși”, 2017).

„Peter Holtz vrea fericirea pentru toată lumea. Chiar în copilărie a practicat desființarea banilor, a inventat punkul din spiritul cântecului muncitoresc și s-a convertit la creștinism. Ca membru CDU (Est), el luptă pentru o democrație comunistă creștină. Dar se întreabă: felul în care merge lumea contrazice orice logică. Economia de piață recompensează altruismul său cu bogăție. A susținut un lucru greșit? Sau pentru ceea ce trebuie, dar pe un drum greșit? Și mai presus de toate: Cum scapă de bani cu decență? Peter Holtz se bazează pe promisiunile capitalismului.”

Evenimentul va fi tradus în limba română.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Rezervări la tel: 0726.689009.

X