ZILELE FILMULUI GERMAN LA BRAȘOV

În perioada 30 iulie – 1 august 2021, va avea loc o nouă ediție a Zilelor Filmului German la Brașov. În cadrul evenimentului vor fi proiectate 6 filme germane recente, subtitrate în limba română. Pe parcusul zilelor de vineri (30 iulie), sâmbătă (31 iulie) și duminică (1 august) vor rula la Sala Patria din Brașov câte 2 filme, orele de începere ale proiecțiilor fiind 17:30, și respectiv 19:30.

Ediția din acest an a Zilelor Filmului German la Brașov este dedicată filmelor cu și despre artă – de la arta actorului la aceea a comediantului, de la muzicianul stradal până la performerul de jazz. Filmele selecționate pun problema relațiilor dintre artă și viață, atât dintre viața artistului și arta sa, cât și dintre aceasta din urmă și viața spectatorului pe care, implicit și mediat, viața celui dintâi îl poate atinge.

Ziua de vineri, 30 iulie, este dedicată filmelor cu și despre muzică.

De la 17:30 va rula filmul Drum prin vis (2016, Der traumhafte Weg) în regia Angelei Schanelec. Influențat de opera regizorului francez Robert Bresson, filmul face salturi temporale diverse care conturează specificul vieții protagoniștilor săi, două cupluri marcate de distanță și dezamăgiri.

În aceeași zi, de la ora 19:30 va avea loc proiecția filmului LEIF în Concert (2019). Regizat de Christian Klandt, filmul spune povestea unui pub dedicat muzicii de jazz&blues și a relațiilor și poveștilor care se împletesc între personalul, clienții barului și muzica pe care o îndrăgesc cu toții.

Ziua de sâmbătă, 31 iulie, este dedicată filmelor despre arta cinematografică și jurnalism.

De la ora 17:30 va rula filmul Casting (2017), în regia lui Nicolas Wackerbarth. Filmul spune povestea plină de frustrări, nehotărâri și jocuri de putere din spatele realizării unui lung-metraj de ficțiune și se conturează ca o meta-narațiune cu privire la rolul regizorului, al producătorului, al influenței actorului asupra rezultatului final de pe un platou de filmare.

Casting este urmat, sâmbătă de la 19:30 de drama biografică 3 Zile în Quiberon (3 Tage in Quiberon), în regia lui Emily Atef. Avându-i în distribuție pe Marie Bäumer, Birgit Minichmayr și Charly Hübner, filmul narează povestea vieții celebrei actrițe Romy Schneider, așa cum o rememorează aceasta în fața unei echipe de jurnaliști formate dintr-un reporter și un fotograf.

Ziua de duminică, 1 august, care încheie evenimentul, este dedicată filmelor de și despre comedie.

De la ora 17:30 va rula filmul Băiatul trebuie să iasă la aer (2018, Der Junge muss an die frische Luft), bazat pe autobiografia cu același nume a cunoscutului comic Hape Kerkeling, devenită bestseller.

Filmul Peștii aurii (2019, Die Goldfische) cu începere de la ora 19:30, încheie cele 3 zile dedicate filmelor germane la Brașov cu o comedie despre arta deghizării și a excrocheriei. Este o operă hilară dar sensibilă cu și despre persoane cu dizabilități.

Accesul pentru public este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Pentru rezervări vă rugăm să sunați la 0722 117 342. Rezervările se anulează cu 10 minute înainte de începerea filmului.

Pentru sănătatea dumneavoastră și a celorlalți participanți la proiecții, vă rugăm să respectați măsurile de siguranță și îndrumările organizatorilor pe întreaga perioadă de desfășurare a evenimentului.

Accesul în sală se face cu maxim 15 minute înainte de începerea proiecțiilor. Spectatorii sunt rugați să își ocupe locurile în sală până cu cel târziu 5 minute înainte de începerea filmelor.

X