Stabat Mater

O reinterpretare a lucrării preclasice cu același nume, compusă de Giovanni Battista Pergolesi în secolul XVII, „Stabat Mater” este un spectacol de dans contemporan care aduce în prim plan relația dintre Maria și fiul său, Iisus.
Dincolo de moartea corpului ca sacrificiu suprem, conceptul coregrafic și reprezentarea vizuală indică o constantă răstignire a ego-ului, pe care o putem percepe cel mai puternic prin liniștea interioară, unde gândul și cuvintele nu mai sunt prezente. Într-un fel sau altul, cu toții trăim povestea Mariei și a fiului ei.
Un spectacol despre viață, înălțare, acceptarea emoțiilor și conștientizarea că răstignirea contemporană, ca metaforă, reprezintă refuzul de a lăsa lucrurile să se întâmple și de a le accepta necesitatea.

compozitor: Giovanni Battista Pergolesi
regie: Amalia Olaru
coregrafie: Ioana Marchidan
soprană: Cristina Maria Oltean
mezzosoprană: Claudia Codreanu
orchestră: Gabriel Dănilă – vioară, Natalia Pencec – vioară, Oana Spânu-Vișenescu – violă, Ștefania Budd – violoncel, Adela Lorincz – pian
scenografie, video, light design: Hermina Stanciulescu
fotografii: Alina Ușurelu
cu: Simona Dabija, Arcadie Rusu

A treia ediție Perform d ance – zilele dansului contemporan la Brașov aduce pe scenă performeri care creează un spectacol complet, îmbinând limbajul corporal cu discursul vorbit, muzica și arta multimedia, întregind tot conceptul evenimentului perform(d)ance: momentul în care dansul se transformă în performance, exprimând emoții, sentimente și trăiri prin mijloace auditive și vizuale.
Pentru experiența Perform(d)ance de anul acesta vom avea patru spectacole vizuale care ne invită să privim și să ne imersăm în diferite perspective.

Perform(d)ance – Zilele dansului contemporan la Brașov este un proiect cultural co-finanțat din bugetul Municipiului Brașov.
Evenimentul este organizat de Centrul Cultural German Braşov, în parteneriat cu Centrul-Cultural Reduta și Visssual și susținut de Goethe Institut.
Sponsori: Accenture în România
Parteneri media: Feeder, ADZ, Karpaten Rundschau, Zile și nopți, Magic FM

Vă invităm și anul acesta să experimentați alături de noi dansul contemporan!

26 octombrie 2019, ora 19
Centrul Cultural Reduta

Acces spectacol: 15 lei

X